jagtmarken

JAGTMARKEN

”Han var netop ved at nå i dækning bag den yderste container, da et af de tre væsner vendte sig mod ham. I tusmørket kunne han ikke skelne væsnets nøjagtige form, men en ting var sikkert: Det var ikke et menneske”

Når to dimensioner kolliderer, når to uforenelige racer mødes, må en af dem uvægerligt blive ofret, når jagtsæsonen sætter ind. Og på containerskibet Zenit II må den 24 mand store besætning snart erfare, at ubevæbnede mennesker ikke er nogen match for de fremmede rovdyr. Et ufatteligt mareridt er ved at tage sin begyndelse, og fra De Fremmedes jagtmark synes ingen flugt mulig!  

Patrick Leis er født 1964 i Danmark. Som forfatter skriver han både romaner, noveller og børnebøger. Hans første roman, Bag masken, er en psykologisk spændingsroman. Jagtmarken er en fængslende science-fiction roman. Endnu engang kan Patrick Leis med sin sikre, filmiske fortællestil gribe læseren, så man ikke lægger bogen fra sig når man først er begyndt.  

Anmeldelser:
 

 Jagtmarken af Patrick Leis

Tre væsner fra en anden tid/dimension ankommer pludseligt ombord på et fragtskib med en 22 mands besætning. I ankomsten stopper de tiden og flytter også skibet ud af jordens dimension, selvom de ombordværende ikke mærker noget.

Væsnernes eneste formål er at æde, og da de hverken føler angst eller smerte, og da de kan ændre form samt dele sig i flere stykker og har overmenneskelig styrke, er besætningen i store vanskeligheder. En efter en får væsnerne fat i besætningen, men menneskene har dog en fordel – de kan tænke, og det kan måske blive redningen.

----------------------------

Lektørudtalelse:
Et dansk containerskib med 24 sømænd bliver pludselig en aften midt ude på Atlanterhavet angrebet af tre sultne væsner fra det ydre rum: det er dræbermaskiner, der sætter tiden i stå og derefter går på jagt efter levende kød.
Sådan starter Patrick Leis nye splatter-gyser, der tydeligvis er inspireret af både Lovecraft-bølgen og "Aliens"-filmene.
Jagtmarken er uhyre effektivt skrevet: der er rigeligt af gys, og de enkelte scener bygges så omhyggeligt op, at spænding holder hele vejen. Men det er ikke en bog for sarte sjæle: væsnernes ofre ædes stort set, mens de stadig er i live, og der er ikke sparet på hverken mængderne af sprøjtende, åbne pulsårer eller skildringer af lemlæstelser i øvrigt.
Skibets stakkels hårdt prøvede mandskab kæmper i et døgns tid for livet, og det lykkes dem at overvinde ét af de tre væsner, hvilket skaffer dem ca. én times frist. Her slutter bogen, så lidelserne kan fortsætte..
Dennis Jürgensen-fans, der er færdige med Kadavermarch (1992) og Relief bind 1 - 4 (1993) vil elske denne roman!
Lektør: Thorkild Brunsborg